Νεανικό πλάνο: Μαθήματα στο σκοτάδι

Το Νεανικό Πλάνο έρχεται στο σχολείο μας για να προβάλλει στους μαθητές δύο ταινίες:

  • Fighter
  • Πετώντας στα τυφλά

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος Μαθήματα στο σκοτάδι.

Υπεύθυνος ο κ. Κώστας Κορρές.

- Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ είναι φορέας σταθερά επιχορηγούμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, ενισχύεται από το Υπουργείο Παιδείας / Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας / Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, το Media Desk Hellas και άλλους φορείς, ενώ είναι μέλος διεθνών οργανισμών και φορέων σχετικά με τον κινηματογράφο και την κινηματογραφική εκπαίδευση.

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ είναι ο μοναδικός πολιτιστικός και καλλιτεχνικός οργανισμός που λειτουργεί επί 20 συνεχή χρόνια στην Ελλάδα με αντικείμενο τη νεανική οπτικοακουστική επικοινωνία και έκφραση.

Δημιουργήθηκε το 1992 από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και άλλους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και από το 1998 έχει τη νομική μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Οι πρωτοβουλίες του στοχεύουν σε ποιοτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στο παιδικό και νεανικό κοινό.

Πρόσθετες πληροφορίες