12/10/2012: Έπαινος στο 2ο Γυμνάσιο

(Πηγή Ροδιακή)

 Έπαινο σε μαθητική εργασία στους  7ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών απέσπασε το 2ο γυμνάσιο της Κω.
Συγκεκριμένα η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο-Ευρώπη» διοργάνωσε στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2012 τους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, στο σχολικό συγκρότημα του Αιγάλεω με θέμα: «Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».
Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 142 γυμνάσια και λύκεια   απ’ όλη τη χώρα. Το 2ο γυμνάσιο της Κω συμμετείχε και απέσπασε έπαινο, με τη συλλογική  εργασία των μαθητών και των δυο γυμνασίων της πόλης, που εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Ξενοφώντα Φανουρίου με τίτλο «ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ  ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ 3+3 ΤΡΟΠΟΥΣ»
Στην εργασία αυτή αναπτύσσονται και εφαρμόζονται οι  παρακάτω μέθοδοι υπολογισμού της ακτίνας της γης 1. ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ GPS 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Ειδική αναφορά έγινε από την πρόεδρο της επιτροπής Δρ κ. Ευγενία Τσιτοπούλου και από τον διακεκριμένο καθηγητή αστροφυσικής κ. Κορακίτη στην τρίτη μέθοδο . Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που απονέμεται έπαινος σε εργασία μαθητών υπό την επίβλεψη του ίδιου καθηγητή. Συγκεκριμένα πριν τέσσερα χρόνια βραβεύτηκε από το πανεπιστήμιο Αθηνών, η συλλογική εργασία των μαθητών του 2ου γυμνασίου με τίτλο ‘’Το νησί της Κω’’.
fanuriu 640x480

Πρόσθετες πληροφορίες